cas
  • (A)parador22
  • Altres anys
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

: entenent aparador i galeria d'art



Es tracta de la transformació d’un aparador en una petita galeria d’art.

Es realitzaran exposicions tant d’artistes locals com forans, generant així intercanvis i experiències entre uns i altres.

Les exposicions tindran la durada d’un mes, inaugurant-se els primers divendres de cada més, a partir gener de 2014.

Les temàtiques seran lliures, escollint l’artista els tipus de producció artística amb que vol col·laborar restant obertes totes les possibilitats que permet l'espai.

contacte: aparador@aparador22.org

localització: aparador de la Llibreia 22, carrer les Hortes (passatge), 17001 Girona

també ens trobaràs a facebook

cosis preziosis / toiz Katalog kollage 3D

JUAN CARDOSA


Inauguració: 19 de gener de 2023 a les 19h

El collage no es posible sin medios de reproducción mecánica ya que se nutre de ellos para generar nuevas imágenes, que son mucho más la suma de las partes. Tal como decían los surrealistas: “El azaroso encuentro entre una máquina de coser y un paraguas sobre una mesa de autopsias”. El hecho de trabajar con imágenes preexistentes le confiere la facultad como al doctor Frankenstein de dar vida a despojos usados. Esa segunda vida, nunca será como la anterior, habrá algo falso en ella, pero justamente de ese artificio surgen nuevas lecturas, no exentas de una cierta necrofilia visual.
En el trabajo de Juan Cardosa hay todas esas capas de lectura y toda esa historia grotesca, paralela al Arte serio. Hay mucho de todo eso pero hay más. Cardosa no entiende el collage como un fin sino, simplemente, como una herramienta expresiva que le ayuda a construir lo que el mejor sabe hacer, un híbrido entre la poesía visual y el humor gráfico. Es ahí donde su potencial es más evidente. Hablando con él, siempre sorprende la rapidez mental para encontrar una bis cómica a cualquier frase, cualquier situación. Ese ingenio, a caballo de Joan Brossa y Saul Steinberg, hace que cualquier material que pasa por sus manos adquiera una dimensión sutil y esperpéntica al mismo tiempo.
La obra de Cardosa nos muestra, a modo de diario, los impactos visuales recibidos, recuerdos que han quedado estratificados en su retina y nos sumerge en su peculiar mundo onírico, donde el orden se desmorona para dar paso a un desfile de personajes y situaciones que harían las delicias de Tristan Tzara pero también de Mary Shelley. Monstruos de papel creados por capas de imágenes superpuestas y de flashes de ingenio sin destilar, en bruto. Esperpentos con algo de Godzillas de juguete y algo de origamis descastados. El resultado es directo, incluso áspero en ocasiones, pero siempre capaz de arrancar una sonrisa y dejarnos con la duda de en qué punto acaba el chiste y en qué punto empieza la obra gráfica.

Oscar Guayabero
Paradiseñador

Més informació:Instagram de Juan Cardosa

Sus recuerdos mis letras

MAITE ORTEGA


Inauguració: 3 de març de 2023 a les 19h

Els records trobats, així com els propis, es poden guardar de moltes maneres, també exposar o airejar de tant en tant…
En aquest cas, he reunit diferents objectes recuperats: d'una banda les fitxes antigues, una mica groguenques, al costat d'altres verdes (creades per a l'ocasió reproduint el model de les anteriors); les fotografies antigues de grandària petita, totes d'un mateix àlbum; i les retallades de colors de revistes antigues.
Tres parts queden unides en fer una composició conjunta i brodar sobre elles, creant així un nou record inventat.
A tots aquests trossets de records se sumen les lletres i els números, les paraules que m'evoquen les imatges, aquestes noves composicions que han anat sorgint de barrejar fitxes, fotografies i papers de colors. En aquest procés tan intuïtiu i atzarós, cada lletra i cada número s'ha anat col·locant en el seu lloc, com si estiguessin predestinades, esperant durant anys a formar cadascuna d'aquestes peces.
L'A d'alegria, d'amiga, d'amistat.
La B de bebè, de bonic, de bucòlic.
La C de cel, de casa, de camí, de ciutat.
I així fins a la Z, a més dels números, que encara donen més joc. Aquí la imaginació es dispara i s'enllacen imatges i xifres amb històries inventades.
Els seus records, aquests que van quedar abandonats en un mercat ambulant, en una botiga del Rastre o en el calaix d'una antiga oficina, ara tornen a brillar de nou amb les meves lletres brodades en daurat. Lletres que van filant els anys i la imaginació, i que conviden a cada espectador a enllaçar els seus propis records amb cada obra, fins i tot en diferents idiomes.
Quines paraules sorgeixen per a tu en cada peça?

Més informació:Web de Maite Ortega

Instagram de Maite Ortega

Una illa que aparaeix

IRENA VISA (Banyoles, 1985)


Inauguració: 6 de maig de 2023 a les 19h

Durant el darrer any, l'artista Irena Visa ha treballat a partir de dos arxius personals: un de somnis compost per més de 270 escrits recopilats des de l'any 2011, i un de fotografies pròpies fetes amb una càmera de carret des de 2007. Es tracta d'un projecte d'exploració i ordenació del material d'aquests dos arxius, que es va trenant de manera conscient i inconscient, evident i velada, personal i col·lectiva i que no té una forma tancada ni definitiva.
La proposta d'exhibició a l'aparador de la Llibreria 22 agafa la forma d'una selecció de fotografies i de l'edició limitada d'una publicació que conté una tria d'alguns d'aquests somnis.

Amb el suport de l’Ajuntament de Girona (Ajuts Girona Kreas)

Més informació:Web de Irena Visa

Venus

ASHKAN HONARVAR


Inauguració: 7 de juliol de 2023 a les 19h

Durant més d'una dècada, la meva obra d'art ha explorat el problema generalitzat de l'abús de poder en diversos contextos com ara la guerra, el genocidi i la política. Al costat d'aquests temes, he aprofundit en temes metafísics com la vida, la mort i la realitat.
En els darrers anys, el meu enfocament artístic s'ha desplaçat cap a examinar la complexa dinàmica entre víctima i delinqüent, amb un èmfasi particular en explorar aquestes dinàmiques a través de la lent de la víctima. Els meus projectes aprofundeixen en temes com la sexualitat, la feminitat i la naturalesa humana, qüestionant les motivacions darrere de les accions nocives i el seu impacte durador en els individus i les comunitats.
El meu treball està impulsat per una pregunta general: per què fem les coses que fem? A través del meu art, busco explorar aquesta pregunta i descobrir respostes que puguin aprofundir en la nostra comprensió del món que ens envolta.

Més informació:Web de Ashkan Honarvar

Sobre la identidad

ERRE GÁLVEZ

Inauguració: 7 de setembre de 2023 a les 19h

IDENTIDAD

Del lat. tardío identĭtas, -ātis, y este der. del lat. idem ‘el mismo’, ‘lo mismo’.

1. f. Cualidad de idéntico.
2. f. Conjunto de rasgos propios de un individuo o de una colectividad que los caracterizan frente a los demás.
3. f. Conciencia que una persona o colectividad tiene de ser ella misma y distinta a las demás.

QUIN SENTIT TÉ LA IDENTITAT QUAN EL QUE VAM SER ACABA EN LES ESCOMBRARIES?
La identitat deixa de prendre importància i passa a ser simplement imatges directes a l'oblit. La recuperació d'aquestes fotografies i la reinterpretació de les mateixes forma part d'un projecte de re-identitat. Produir el miracle de retornar la dignitat d'una forma artística.

Més informació:Web Erre Gálvez

Que funcioni pels ulls

Marta R Chust i Roc Domingo Puig


Inauguració: 3 de setembre de 2023 a les 19h

La Clàudia treballa pintant escultures i reproduint motlles d'animals exòtics, roques, pedres, palmeres i cascades. Fa aquesta feina principalment en càmpings tematitzats de la costa que alberguen un gran nombre de persones en temporada alta. Tantes que podrien arribar a ser una vila o un poble gran. A dins, no existeix la coherència, tot pot passar!

Al maig, vam quedar amb ella, perquè ens expliques a propòsit de l'experiència de construir aquesta ficció per a les vacances.

Investigació artística, en curs "que funcioni pels ulls" és un projecte d'investigació i experimentació sobre la construcció social i paisatgística de la Costa Brava, com un context altament travessat per la indústria de sol i platja. El projecte busca reflexionar els efectes de la temporalitat turística, i l'espai que ocupa la seva infraestructura, sobre el territori i els cossos.
Mitjançant entrevistes a persones treballadores d'aquests espais vacacionals, s'està generant un testimoni documental de la gentrificació i precarització que travessa el context de la Costa Brava.
*Projecte becat pels Ajuts Girona Crea 2023, de l'Ajuntament de Girona.

Fotografia de Rita Andreu,
i les mans treballadores de Clàudia Péres i Sala

Selecció de lectures

Més informació:Web martaroc.work

Organitza:
Col·labora:
enllaç a la llibreria 22