cas
  • (A)parador22
  • 2014
  • 2015
  • 2016
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7-8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

: entenent aparador i galeria d'art



Es tracta de la transformació d’un aparador en una petita galeria d’art.

Es realitzaran exposicions tant d’artistes locals com forans, generant així intercanvis i experiències entre uns i altres.

Les exposicions tindran la durada d’un mes, inaugurant-se els primers divendres de cada més, a partir gener de 2014.

Les temàtiques seran lliures, escollint l’artista els tipus de producció artística amb que vol col·laborar restant obertes totes les possibilitats que permet l'espai.

contacte: aparador@aparador22.org

localització: aparador de la Llibreia 22, carrer les Hortes (passatge), 17001 Girona

també ens trobaràs a facebook

Dos en uno

MÜNSTER STUDIO


Inauguració: 13 de gener de 2017 a les 19h

Münster és un petit estudi de disseny gràfic i il·lustració amb base d'operacions a Barcelona. L'estudi va començar a caminar el 2010 realitzant treballs per a associacions, grups de música i promotors de concerts. És aleshores quan comencen a serigrafiar els seus dissenys en el seu propi taller, activitat que es convertirà, en certa manera, en insígnia de l'estudi: la combinació de disseny gràfic amb tècniques d'impressió artesanals. Amb una mà en l'ordinador i l'altra en el pot de tinta (o pintura), l'estudi sempre ha tractat d'investigar noves tècniques i llenguatges per afrontar els projectes. Durant aquests anys han treballat amb infinitat de bandes de música i organitzadors de concerts de diverses grandàries* i procedències; editorials de llibres, marques i companyies de teatre. El seu treball ha estat ressenyat en premsa especialitzada i ha estat guardonat amb el Premi Enderrock a la millor portada del 2011 i el Premi MIN al millor disseny el 2016.

Més informació:web de Münster Studio

Com en un mirall...

PAU PUMAROLA SIRVENT

Girona, 1978


Inauguració: 3 de febrer de 2017 a les 19h


Els reflexos sovint ens poden oferir punts de vista inusuals del món quotidià. A través seu podem recrear-nos en mirades juganeres i distorsions inquietants. També en impressions evocatives, gairebé oníriques. Fins i tot ens permeten jugar amb superposicions de dues realitats en una sola imatge, com si fossin dues dimensions paral·leles que per un instant es confonen en un mateix pla.

Més informació:Flickr de Pau Pumarola

Facebook de Pau Pumarola

Remolino

MIREIA FERRON

Barcelona, 1988


Inauguració: 3 de març de 2017 a les 19h


Tots tenim un remolí encara que no puguem veure-ho. El punt de partida d'aquesta sèrie és la meva curiositat per l'espiral on neix el cabell. Projectant-se a altres espirals de la naturalesa, la matemàtica o l'espiral com un dels símbols més antics en totes les cultures i civilitzacions.

Més informació:web de Mireia Ferron

En expansió

OLGA SOLÀ | GUILLERMO BASAGOITI


Inauguració: 8 d'abril de 2017 a les 11.45h


«En Expansió» és un projecte de recerca on es teixeix un clar discurs sobre els límits imaginaris de la nostra pròpia estructura psíquica.
Es treballa amb aire i materials que s'expandeixen i contreuen. En aquest cas s'ha utilitzat el cautxú de les càmeres de tractor per investigar i fer proves de les diferents capacitats i estats de la matèria que ens conforma.
La proposta expositiva per a l'Aparador 22 es basa en un audiovisual i una instal·lació pulmonar per a l'aparador i una acció artística per a l'espai exterior.

Més informació:Guillermo Basagoiti

Més informació:Olga Solà

En medio de aquel escaparate  descubrí que me estabas mirando

MANUEL MORANTA

Tarragona, 1979


Inauguració: 5 de maig de 2017 a les 19 h


Un camí per explicar el món podria ser identificar els espais fitats i aïllar les parts del cos. D'alguna forma sento el cap, els braços, els ulls, les cames contra les habitacions, els patis, els calaixos, les piscines buides. El cos contra la geometria. 

Em vaig proposar realitzar una peça que només tingués sentit en el (A)parador22  de Girona, on s'anava a mostrar. En aquest projecte he explorat la tensió entre l'espai tancat d'un aparador i una seqüència d'ulls. Planteja un succés aparentment insignificant: és el descobriment d'aquests ulls que, enmig de la multitud, t'estan mirant a tu.

Més informació: web de Manuel Moranta

Ric Ruc

CLARA OLIVERAS


Inauguració: 9 de juny de 2017 a les 19 h


El llenguatge secret dels objectes, rescatats de la memòria i integrats en un discurs, creant relacions i diàlegs, on passat present i futur transcorren alhora. 

Vanitasés un terme llatí que vol dir vanitat, però no en el sentit de supèrbia o orgull, sinó en el sentit de vacuïtat, insignificança, no res, com en l’expressió “en va”. Dins el món de l’art, les vanitas són un particular tipus de natura morta d’alt valor simbòlic. Els objectes representats simbolitzen la fragilitat i la brevetat de la vida i el caràcter efímer dels valors materials: poder, riquesa, saber, bellesa…

Més informació: web de Clara Oliveras

Plego, Paper, Tisores

PLEGO


Inauguració: 7 de juliol de 2017 a les 19 h


Plego és un projecte compartit a 6 mans que neix de la necessitat de crear quelcom diferent. Hem unit els nostres coneixements i experiència en disseny de producte, modelisme, disseny gràfic, comunicació i gestió de projectes amb l’objectiu comú de crear un producte singular.
El paper és el nostre suport creatiu, concedint-li una nova dimensió, aprofitant la seva versatilitat i caràcter tangible, transformant la planícia en valls i muntanyes a través del plec.
Ens inspira la natura i assumim el repte de convertir les formes orgàniques que ens envolten en figures polièdriques perquè tu les puguis muntar desde casa.
Ocells de Catalunya és la nostra primera col·lecció

Més informació: web de Plego

Retratos imaginados

NURI ANN (1986)


Inauguració: 8 de setembre de 2017 a les 19 h


La memoria es el espacio en que se atesoran los
recuerdos, las fantasías retrospectivas y los olvidos
que se atribuyen al yo. No soy porque actúo,
ni porque pienso. Recuerdo, luego existo.
Soy quien recuerda haber sido.
Blas Matamoros, Por el camino de Proust.
1988, Barcelona, Anthropos, p. 19.

Sèrie de personatges femenins inventats, creats a partir de noms tradicionals i castissos. Alguns d'ells van pertànyer a dones que em van envoltar en els meus primers anys de vida; noms de pila tals com Filomena, Romualda, Eustaquia, Josefina, Francisca…
El projecte va començar com un exercici inesperat de memòria involuntària. Alguns noms, com Carmina o Conchita la Fruitera, van portar a la meva memòria records que creia oblidats; d'igual manera que la magdalena mullada en el te va transportar a Proust a la casa de la seva tia i a la seva infància en Combray, recuperant experiències que semblaven haver-se perdut per sempre.
Finalment, Retrats imaginats es va acabar convertint en una obsessió per col·leccionar noms de dones d'antany a les quals retratava en sèrie, potser amb l'anhel de transportar-me una vegada i una altra a aquest temps perdut.
I aquí estan elles; esbalaeixes en els seus pensaments, hieràtiques i inalterables, congelades en un tros de paper.

Més informació:web de Nuri Ann

El baile de la peonza

BYG


Inauguració: 6 d'octubre de 2017 a les 19 h


El secret de ballar una baldufa.
El secret està a construir-li unes àgils cames. Unes cames ben entrenades.
Entrenades la Royal Ballet School per a baldufes.
Entrenades per fer acrobàcies, donar salts, girar, tornar a girar.
BYG volia omplir la carrers de baldufes ballarines, jugar una vegada més.
Nova proposta BYG per a l'(A)parador22 en col·laboració amb José Ángel Martín.
Gràcies per donar vida a aquestes baldufes amb el seu saber fer amb la ceràmica, fent realitat la nostra idea en paper. I per descomptat, a l'(A)parador22 per donar una pista de ball a aquestes ballarines.

Més informació:facebook de BYG

«Kalidoscopi»

QUIM COROMINAS

Sarrià de Ter, 1951


Inauguració: 3 de novembre de 2017 a les 19 h


«Kalidoscopi», és un projecte al voltant d'un dels joguets més populars relacionats amb els efectes «òptics». És un aparell que en forma de tub, conté en el seu interior tres miralls reflectors que formen un prisma triangular. La llum que entra, pel costat oposat per on mirem, permet veure les múltiples peces de colors i formes diferents del seu interior. Un joc multicolor que de forma aleatòria es combina i multiplica als miralls. A cada gir que fem del tub podem veure com tot es transforma i apareixen noves combinacions. En Quim Corominas juga amb aquesta idea del «Kalidoscopi» per a transformar l'aparador en la forma inversa del joguet. Ara som espectadors i l'obra pren vida girant en el seu interior per a oferir-nos les múltiples cares del treball exposat, de colors i formes diverses, que conformen el «Kalidoscopi» visual i plàstic de l'imaginari que l'artista ha construït.

Més informació:web de Quim Corominas

«Lábil»

CARLA NICOLÁS

Zaragoza, 1981


Inauguració: 2 de desembre de 2017 a les 12 h


Es podria dir que ella i jo som com un all. Ella és la dent i jo la pell que la protegeix. Aquest era el seu pes en pell d'all el dia que vaig prendre la fotografia del gravat. Avui no cabria en aquesta planxa una muntanya tan gran de pell, ni tampoc el sentiment de protecció que ha anat creixent al mateix ritme que ella.

Lábil (2017) és la primera peça finalitzada del projecte expositiu «Abrigo», en el qual Carla Nicolás treballa actualment i que ha estat desenvolupat durant el període de gestació de la primera filla de l'artista. Aquest projecte transmet els sentiments despertats durant aquests nou mesos representats a través de la pell de l'all en cadascuna de les peces que formaran aquesta exposició. Lábil és un gravat de gran format i l'edició es va acabar d'estampar l9 de juliol de 2017, complerta la setmana 33 de gestació.

Més informació:web de Carla Nicolás

Organitza:
Col·labora:
enllaç a la web de adart
enllaç a la llibreria 22