cas
  • 2014
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Embarbussat

Sebi Subirós

Figueres-1961


Inauguració: 3 de gener de 2014

En els meus treballs objectuals parteixo d’un joc poètic on l’objecte originari precisa d’un vincle suficient amb l’artista, que consisteix sovint en un llarg període de convivència al taller abans de ser usat, per tal de sentir-lo com a propi. En el cas dels llibres-objecte, aquest vincle sol ser més immediat donat que els llibres em són els objectes més propers.

Més informació: www.lupusgrafic.com

Al margen

Gema Rupérez

Zaragoza



Inauguració: 7 de febrer de 2014

“El espacio no puede ser definido sino por medio del intervalo entre dos cuerpos, dos objetos. El acercamiento de dos formas lo hacen visible”. JJ. Beljon

En les obres que realitzo es pot apreciar l'interès per construir espais partint d'aquesta idea d'interval de cossos i objectes, que ajuden a crear un discurs persuasiu sobre afectes i desitjos. L'anhel d'estabilitat i la necessitat d'inestabilitat que conviuen en la seva pròpia contradicció.

Encara que en la majoria de les instal·lacions la principal protagonista és l'absència, són els mateixos objectes utilitzats els que fan referència a l'ésser humà i al cos en el seu entorn més immediat, ple de conflictes, on el terrenal i el transitori es comuniquen sense caràcter dramàtic a través del quotidià. Per això, els elements que componen les obres mai abandonen el seu significat inherent, ja que serveixen per potenciar aquest discurs.

Més informació:www.gemaruperez.com

X

Marc Padrosa

Girona-1978


Inauguració: 14 de març de 2014
a les 19:30h

“Els homes van per camins diversos. Qui els segueixi i els compari veurà sorgir figures sorprenents; figures que semblen pertànyer a aquesta gran escriptura xifrada que hom copsa arreu, a les ales a la closca dels ous, als núvols, a la neu, als cristalls, a les formes de les roques, a les aigües glaçades, a dins i a fora de les muntanyes, de les plantes, dels animals, dels homes, en les clarors del cel, en els discos de pega i de vidre quan hom els frega i els rasca, en la ferritja que envolta l’imant i en les singulars conjuntures de l’atzar. Hom hi pressent la clau d’aquesta escriptura sorprenent, la seva gramàtica; però aquest pressentiment no es vol fixar en una forma determinada i sembla que refusa esdevenir la clau suprema. Sembla un alcahest que s’hagi estès damunt dels sentits dels homes. Només uns moments llurs desitjos i llurs pensaments fan l’efecte de condensar-se. Així brollen llurs pressentiments, però al cap de poc temps tot flota de nou, com abans, davant llurs esguards.”
Novalis, “Els deixebles a Saïs”

Més informació:marc padrosa

MELENCOLIA

Miguel Ángel Ortiz Albero

Zaragoza 1968


Inauguració: 12 d'abril de 2014
a les 12:30h

amb l'intervenció sonora d'Antuán Duchamp

“…donde jamás hubo suelo…”

Tan sólo os pediré esta noche, queridos amigos, que despreciéis a los príncipes y améis a los bufones.
No os diré en esta noche nada que no sepáis vosotros ya. Pero os anunciaré, como lo hago, su llegada, pues ahí llega. Olvidadlo todo y aún más estas palabras, mas prestadle, a él, la atención debida, como os pido. Pues en verdad os pido que le otorguéis un resquicio de vuestro tiempo. Que, cuando alcéis desde vuestros licores las miradas hacia la puerta, veáis el terciopelo rojo de cierre como telón que abre al lugar de todas las maravillas, al de todas las piruetas.

Llegir text complert:
Donde jamás hubo suelo

Més informació sobre els artistes:
Miguel Ángel Ortiz i Antuán Duchamp

A LA DERIVA...

Mercè Ribera

Rubí 1964


Inauguració: 10 de maig de 2014
a les 12:30h

Mitjançant l'escultura intento parlar del que m'importa: la solitud de l'esser humà, el que és efímer de la vida, el dolor espiritual, una certa crítica social, una visió irònica de la vida i de la pròpia manera de percebre-la. Des del 2007 vaig establir un sistema de treball basat a potenciar mitjançant els materials, la fragilitat i la fugacitat. Per a poder fer-ho, necessitava protegir aquests mons/ univers que sortien de les meves mans i vaig recórrer a les cúpules de vidre. Alhora vaig incorporar com a element constant, la llum. Finalment utilitzo sempre l'absència de l'esser humà per parlar de la seva presència latent. Construeixo aquestes escultures a escala petita, sabent que quan la mirada és sensible la mida no importa, però imagino i somio veure aquestes peces en una escala monumental.. poder passejar-hi entremig i sentir l'atmosfera que respiren.

Més informació:Web de Mercè Ribera

Els ous fatídics/The fateful eggs

Martin Copertari

Argentina 1968


Inauguració: 7 de juny de 2014
a les 12:30h

Martin Copertari ens presenta un collage diorama composat per cinc capes utilitzant cromolitografias antigas originals. / Collage Diorama made up of five layers over background using original antique chromolithographs.

"Copertari treballa amb gravats originals de la segona meitat del segle XX. Rescata d'ells el preciosisme del transitori, doncs la seva vida va ser breu: en pocs anys la fotografia els va prendre el relleu per il·lustrar les revistes científiques i de divulgació, les novel·les sentimentals".

(anaad, www.setdart.org )




Més informació:Tumblr Martin Copertari

INÈRCIA DIVERGENT

Lluís Gálvez

Montilla 1960


Inauguració: 4 de juliol de 2014
a les 19:30 H

Per a què hi hagi moviment ha d’haver-hi contradicció. Qualsevol canvi produeix una fricció, una resistència al moviment generat.
Per a superar les friccions, els esculls del camí per a poder seguir en moviment i per tant vius/vives, decididament hem de ser una inèrcia divergent.
Llavors el procés que es produeix, sigui social o personal és un producte de l’evolució, de saber observar, pensar i sentir la realitat de cadascú de nosaltres i a l’hora la relació amb els altres i per tant, amb la societat.
El moviment convergent s’ha esgotat.




Més informació:web de Lluís Gálvez

MEDUSA

Quim Rifà

Torelló


Inauguració: 1 d'agost de 2014
a les 19:30 H

Quim Rifà és un artista torellonenc amb l'estudi a Molins de Rei que treballa l'escultura a partir de materials reciclats. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives en l'àmbit nacional i internacional i ha estat premiat en el Drap Art 2012 a l’artista emergent. En els seus treballs els objectes quotidians en desús adopten una nova vida completament diferent. Aquesta és la línia de treball que segueix des de la seva estada a Berlín el 2009 on va fer evolucionar el concepte de creació cap a la manipulació d’objectes obsolets per unir-los en una sola forma. Amb això busca que dues imatges molt clares, la dels objectes originals i la de la nova forma, puguin ser reinterpretades més o menys lliurement per l’observador. La creativitat juga, en un món imaginari, entre l’humor i l’absurd. Els seus treballs també tenen una vessant performativa on utilitzant materials de la deixalleria va creant animals de grans dimensions i finalment els pinta amb una nova pell. Recentment aquesta via creativa s'ha fusionat amb altres tècniques artístiques, com els forns de raku, dins el col·lectiu Müll.


Més informació:web de Quim Rifà

MY FIRST SKATE

Valérie Prot

France (1977)


Inauguració: 5 de setembre de 2014
a les 19:00 H

Valérie Prot utilitza elements simples al seu treball per cridar l'atenció sobre la continuïtat que pugui existir entre la realitat i la ficció; explica històries visuals utilitzant la fotografia com una eina amb una capacitat poètica i discursiva infinita, amb un posicionament d'autor que interpreta i simbolitza la realitat que li ha tocat viure.


Més informació:web de Valérie Prot

Nieves Mingueza


Inauguració: 4 d'octubre de 2014
a les 12:30 H

Artista visual española (fotos, collages, mixed media, poesía ...)
Amb seu a Londres, U.K.
Selecció d'exposiciones recents: 2014 The Shutter Hub Alternative Process Exhibition, Octubre, Mossley, U.K. 2014 Doomed Gallery, The Polaroid Show, Septiembre, Londres, U.K. 2014 Tate Britain, Texture/Collage, Agosto, Londres, U.K. 2014 Tate Britain, Text/Narrative/Image, Julio, Londres, U.K. 2014 Washington St Gallery, MA, USA 2014 Nave Gallery, MA, USA 2014 MadPhoto Gallery, Madrid, España 2014 Centro Cultural Universitario Casa Porras, Granada, España. 2014 Ukama Galeria, Malaga, España 2014 La(b) Galerie Artyfact, Paris, Francia Algunas publicaciones: LensCulture, Sarmad Magazine, Thistle Magazine, Vogue it, Lenscraft, Yet Magazine, Flux Fest Chicago FLUXUS, The Hand Magazine, Fluid Radio, Poadarium 2015, Shooting film...


Més informació:web de Nieves Mingueza

Bussoga, disseny surreal


Inauguració: 31 d'octubre de 2014
a les 19:30 H

Des de 2010, Josep Motas dissenya i produeix els seus propis dissenys i els d’altres artistes i dissenyadors com Ció Abellí, Laia Madalain, o Marc Escobar. Des de 2012, l’artista rumana Irina Grosu forma part del projecte, i des dels seus inicis han exposat en diverses fires i exposicions, tant de disseny com d’art. Han participat en les tres últimes edicions de la fira internacional de disseny i producte Ventura Lambrate dins el marc del FouriSalone de Milà (2012, 2013, 2014). També en la primera edició de Spanish Makers, organitzada per O-cults, a la Rinascente de Milà (2014), al Casadecor Barcelona (2011), han estat convidats a exposar els seus dissenys a la fira World of Furniture de Sofia, a Bulgaria (2011), en l’exposiciò Melting Pot de Foneria Napolèonica a Milà (2013), al The Brandfactory dins l’esdeveniment del The Brandery de Barcelona (2012), al Rehogar, organitzat per Makea a València (2010). Al 2014 han exposat en la sala de l’associació de ceramistes de Catalunya juntament amb Krasznai, Apparatu i Marre Moarel comissariada per Rosa Cortiella.


Més informació:web de Bussoga, disseny surreal

Iter, el camino más bello

Edu Barbero

Sabiñan (1961)


Inauguració: 5 de desembre de 2014
a les 19:00 H

Influenciat per René Magritte, Man Ray, Isidro Ferrer, Gustavo Vega, Gilbert Garcin, pels corrents surrealistes, per Joan Brossa ... Investiga a través de la fotografia i la il·lustració digital les ambigües relacions que pot haver-hi entre la paraula i la imatge. En desplaçar el sentit natural del significant i significat, explota la seva capacitat simbòlica, convertint les imatges que presenta en discursos que són paradoxes ... analogies, metàfores, o metonímies visuals, sempre en relació amb el llenguatge i les figures retòriques.


Més informació:flickr d'Edu Barbero